Harjumaa nähtävyydet
Harjumaa »
nähtävyydet »
löytyi 52 kpl
A.H.Tammsaare Muuseum Kadriorus
Koidula 12 A, Tallinna, Harjumaa

Anijan kartano
Anija, Anija, Harjumaa
Kartano on rakennettu vuonna 1801.Paloi v. 1905, mutta jälleenrakennettiin.
Suur-Tõll höyryjäänmurtaja
Küti 17, Tallinna, Harjumaa

Vanha museoitu höyryjäänmurtaja, joka oli historian kuluessa myös Suomen hallinnassa. Mielenkiintoinen historia ja mieleenpainuva kiertokäynti laivan sisällä. Opastus monella kielellä.
Dominiiklaste kloostri muuseum - Dominikaaniluostarin museo
Vene 16/18, Tallinna, Harjumaa

Tallinnan vanhassa kaupungissa pari sata askelta raatihuonen torista on mahdollisuus kokeilla keskiaikaista tunnelmaa. Siellä siaitsee rauhallinen pieni museo, jossa poikkeaminen virkistää mieltä ja sielua. Arkkitehtuurin lisäksi museossa saa tutustua Tallinnan keskiaikaisiin koristelaattoihin.
Dominikaanisen luostarin vanhojen upeiden holvikaarien alla voi tutkailla entisten kivimestareiden kädenjälkiä ja osallistua ohjelmissa soihtujen valossa. Museo on ympäri vuoden auki ainoastaan tilaisuuksia ja ohjelmia varten! Sisäinpääsu on Roomalais-Katolisen kirkon pihalta, Vene16/18.
Eesti Ajaloomuuseum - Viron historiallinen museo, Suurkillan talo
Pikk 17, Tallinna, Harjumaa

Eesti Kunstimuuseum - Viron taidemuseo
Kiriku plats 1, Tallinna, Harjumaa

Eesti Loodusmuuseum - Viron luonnontieteellinen museo
Lai 29a, Tallinna, Harjumaa

Museolaivat Viron Merimuseossa
Pikk 70, Tallinn, Harjumaa

- Höyryjäänmurtaja Suur Tõll
- Sukellusvene Lembit
- Tutkimusalus Mare
- Vartiolaiva PVL 105 TORM
- Miinalaiva Kalev
- Partialus Grif
- Hai - luokan jahti "Haili"
Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseum - Viron taideteollisuus ja -muotoilumuseo
Lai 17, Tallinna, Harjumaa

Eesti Teatri- ja Muusikamuuseum - Viron teatteri- ja musiikkimuseo
Müürivahe 12, Tallinna, Harjumaa

Viron Teatteri- ja Musiikkimuseo Vuonna 1920 perusti taitelija ja kansanperinteen keräja August Pulst säveltäjän ja urkurin Peeter Südan Muiston Ikuistamisen Yhdistyksen Väliaikaisen Toimikunnan. Vuonna 1924 tämä yhdistys rekisteröitiin virallisesti ja Tallinnan Viron Museossa, joka sijaitsi Kadriorgin linnassa, avattiin Peeter Südan nimikkohuone. Vuonna 1931 tämä yhdistys reorganisoitiin Musiikkimuseon Yhdistykseeen ja kokoelmat sijoitettiin Tallinnan Konservatorion tiloihin Müürivahekatu 12. Tämä merkitsi Musiikkimuseon alkua. Siellä asuu museo myös nykyään. Viron Teatterimuseon Yhdistys perustettiin vuonna 1937. Aloitettin myös keräystöitä, mutta teatterimuseon perustamiseen joututtiin vasta vuonna 1941, jolloin teatterin ja musiikkin kokoelmat yhdistettiin Teatteri- ja Musiikkimuseoksi. Teatterikokoelmien perustana oli 1940 luvun alussa näyttelijä Heino Vaksin museolle lahjoittamansa yksityiskokoelma. Nykypäivällä on Viron Teatteri- ja musiikkimuseossa laaja eestin teatteri- musiikkiaineston arkisto, kirjasto, levy- ja taidekokoelmat sekä soittimenkokoelma, missä erittäin arvokkaat ovat eestiläiset kansasoittimet ja eestin mestareiden tekemänsä kotinurut.
Eesti Tervishoiu Muuseum - Viron terveydenhoitomuseo
Lai 28, Tallinna, Harjumaa

Eesti Vabadusvõitluse Muuseum
Vabaduse park, Lagedi, Harjumaa

Museossa voi tutustua Viron vapaussotaan 1918 -1920, Viron ensimmäisen itsenäisyydenajan armeijan (Kaitsevägi) ja kodinturvajoukkojen (Kaitseliit) kehitykseen, virolaisiin II maailmansodassa, metsäveljien toimintaan sodan jälkeen sekä virolaisten vapaaehtoisten toimintaan Suomen maa- ja merivoimissa viime sotien aikana.
Eesti Vabaõhumuuseum - Viron ulkomuseo
Vabaõhumuuseumi tee 12, Tallinna, Harjumaa

Ulkoilmamuseo. Tallinnan länsirajalla, meren rannalla, puistomaisen metsän keskellä sijaitseva ulkoilmamuseo.Museossa on esillä vanhaa virolaista rakennuskulttuuri. Vesi- ja tuulimyllyt, seppien pajat, maatilojen rakennukset, kievarit ja kirkot, ym Virolle tyypillistä.
Harjumaa Muuseum - Harjumaan maakuntamuseo
Linnuse 9, Keila, Harjumaa

Harju-Madise kirik - Harju-Madisen kirkko
Madise, Padise, Harjumaa
Ev.lut. Harju-Madisen Mattiaan kirkko. Rantapenkereellä oleva hyväkuntoinen kirkko, jonka korkea kellotorni toimii Pakrin lahdelle valoa vilkuttavana majakkana. Saarnatuolin (1784) yläpuolella on nikkaroitu auringonkiekko, jota on luultu laivan ruoriksi. Alttaritriptyykki 1631.Kirkko on rakennettu 1400-luvulla. Nykyinen ulkoasu 1700-luvun lopulta. Sijainniltaan Viron vaikuttavimpia kyläkirkkoja.
Harku mõisahoone ja -park - Harkun kartano ja puisto
Harku, Harku, Harjumaa
Harkun kartano ja puisto.Puistossa lampia ja oletettavasti linnoituksen rauniot.
Tallinnan Johanneksen kirkko
Vabaduse väljak 1, Tallinna, Harjumaa


Uusgoottilainen kirkko Tallinnan sydämessä (arkkitehti Christian August Gabler). Alttaritaulu ”Kristus ristillä” (Karl Wenig), Tallinnan vanhin kirkonkello, jossa on vironkielinen kirjoitus (1872), uudenaikaisia lasimaalauksia. Rakennettu 1867.
Lisätietoja ja kirkon aukioloajat "Viron tiekirkot" kotisivulta
http://www.teelistekirikud.ekn.ee/fi_kirik.php?id=177
Jägala juga - Jägälän putous
Jägala, Jõelähtme, Harjumaa
Eestin mahtavin vesiputous Jägala-joessa. Korkeus 8 m. Vaikuttavimmillaan keväällä, kun vettä on paljon.
Tallinnan Kaarlen kirkko
Toompea 10, Tallinna, Harjumaa

Ruotsin kuningas Kaarle XI:n mukaan nimetty valtava uusromaaninen kirkko (arkkitehti Otto Pius Hippius) Tõnismäellä. Johann Kölerin kuuluisa fresko “Tulkaa minun tyköni“. Suuret urut (Walker & Co, 1923). Vanhin tornikello on Kaarle XI:n lahjoittama (1696). Rakennettu 1870.
Kadriorgin palatsi, taidemuseo ja puisto
Weizenbergi 37A. Weizenbergi 37, Tallinna, Harjumaa

Kadriorgin linna ja puisto on Viron kauneimpia. Siellä sijaitsevat esim. presidentin asunto, taidemuseo ja paljon muistomerkkejä. Perustettiin Pietari Suuren käskystä 1718. Suuri barokkityylinen linna valmistui 1721.